AddVision onderzoekt Binnenvaart European Centre of Excellence

20 Sep 2017

De Economic Development Board (EDB) Drecht Cities heeft Cees-Willem Koorneef aangesteld als kwartiermaker om zo snel en concreet mogelijk een praktisch organisatieplan op te leveren waarmee het Binnenvaart Centre of Excellence in de Drechtsteden gerealiseerd kan worden.

De komende weken wordt bij zoveel mogelijk maritieme binnenvaartondernemers en andere belanghebbenden opgehaald voor welke problemen en (internationale) ambities dit Centre of Excellence een antwoord moet gaan bieden. Met deze informatie wordt in november het organisatieplan opgeleverd waarna concreet met uitvoering en oprichting gestart kan worden.

Met het oprichten van een Binnenvaart European Centre of Excellence ontstaat een unieke bundeling van kennis en ervaring rondom het binnenvaartschip, waar vooral de binnenvaartondernemer centraal staat. De koplopers reputatie op het gebied van binnenvaartkennis (o.a. Smart & Sustainable Shipping) kan in nauwe samenwerking met de regio maar ook met internationale partijen, versterkt worden door een aansprekend en zichtbaar Binnenvaart European Centre of Excellence gepositioneerd in de Drechtsteden.

Cees-Willem Koorneef is regiomanager Zuid-Holland voor AddVision Projectontwikkeling – en Management. Naast zijn Zwijndrechtse roots en veel ervaring in de scheepvaart en havenwereld, is zijn bekendheid met zowel de private als publieke partijen in dit maritiem logistieke cluster van toegevoegde waarde.   

Voor informatie over het Binnenvaart European Centre of Excellence kunt u contact opnemen met Cees-Willem Koorneef via 06-23693774 of cees-willem@add-vision.nl

Bekijk hier het nieuwsbericht van EDB Drecht Cities.