Nucleaire Kennisinfrastructuur

In Nederland omvat de nucleaire expertise verschillende domeinen, waaronder de energietransitie, afvalverwerking, stralingsmonitoring en medische isotopen. Het regeringsbeleid om de versterking te realiseren richt zich op drie pijlers: onderwijs, onderzoek en bewustwording. Onderwijs en onderzoek dragen bij aan kennisdeling en -ontwikkeling op het gebied van nucleaire technologie. Bewustwording is cruciaal om het vakgebied aantrekkelijk te maken voor jong talent en om in de samenleving begrip te bevorderen voor de toepassingen van nucleaire technologie. Het is van groot belang dat het wo-, hbo-, mbo- en vakonderwijs hierbij betrokken worden, aangezien het versterken van de nucleaire kennisbasis en infrastructuur begint met voldoende expertise op alle onderwijsniveaus.

De ambities van de regering met betrekking tot kernenergie en de hieruit voortvloeiende vereisten voor een duurzame versterking van de nucleaire kennisinfrastructuur zijn voor de provincie Zeeland extra relevant omdat het Rijk onderzoek doet naar het langer openhouden van de huidige kerncentrale en de bouw van twee extra kerncentrales in Borssele.

AddVision heeft een kadernotitie geschreven waarin de ambities en voorwaarden voor de structurele versterking van Zeeuwse kennis- en innovatie infrastructuur worden verwoord. 

Datum
december 2023 tot oktober 2024
Categorieën
Publiek-Private Samenwerking
Regionale transities
Opdrachtgever(s)
Verantwoordelijke collega(s)
Edwin
Edwin Torn Broers
Projectmanager
Link naar mij