Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland is opgericht!

26 Nov 2018

Op 30 oktober 2018 heeft AddVision Stichting Duurzame Mobiliteit Zeeland opgericht. Het bestuur bestaat uit Gerben Rodts, Matthijs Lugtenburg, Frank Bordui en Marcel Oonk. Het doel van de stichting is om projecten te starten die duurzame mobiliteit in Zeeland stimuleren. De focus ligt in eerste instantie op deelvervoer bij bedrijven, daarna zal ook worden gekeken hoe particulieren en toeristen kunnen deelnemen.

Het eerste project van de stichting is het E-Mobility Park onder leiding van Sjoerd de Jongh. Het eerste park wordt binnenkort gebouwd aan de Hertzweg op de Kenniswerf in Vlissingen waar vijf elektrische auto’s worden gedeeld met omliggende bedrijven. Er wordt gezocht naar nieuwe locaties om meer parken te realiseren zodat er een netwerk ontstaat.

De stichting is opgericht omdat er nog geen commerciële partijen in Zeeland actief zijn die bijvoorbeeld grote aantallen elektrische deelauto’s plaatsen. Ten opzichte van dichtbevolkte gebieden is Zeeland als regio nog niet interessant genoeg voor deze partijen. Om die reden gaat de stichting het initiëren!