Nienke Dekkers-Bijlsma

Met mijn enthousiasme en vasthoudendheid krijg ik het voor elkaar om projecten op te starten, verder te brengen en/of af te ronden. Ik ben hierin een betrokken en betrouwbare partner. Iemand waar je gewoon van op aan kunt.

Naar mijzelf, naar collega’s en partners waar ik mee samenwerk ben ik positief kritisch. Gedreven door nieuwsgierigheid en om anderen scherp te houden stel ik veel vragen.

 

Achtergrond & Ervaring

De provincie Zeeland heb ik, na mijn middelbare school, verlaten om te gaan studeren. Eerst heb ik de Hoge Hotelschool in Maastricht afgerond en vervolgens ben ik verhuisd naar Amsterdam voor de studie Media, Informatie en Communicatie. Daarna ben ik tien jaar werkzaam geweest voor duurzame supermarktketen Marqt. Bij die organisatie heb ik door de jaren heen gewerkt in diverse functies. Van winkelmanager in Amsterdam tot procesmanager op het hoofdkantoor. Een keten die in die periode groeide van twee naar vijftien winkels. En daarmee heb ik ervaring opgedaan bij alle processen en ontwikkelingen die horen bij (snelle) groei. De Randstad heeft een hoop te bieden, maar ook heel veel niet. Om die reden ben ik vijf jaar geleden weer teruggekomen naar Zeeland om te wonen, te werken en om te genieten van de rust en de ruimte die we hier hebben. Ik vind het belangrijk dat wat ik doe en waar ik aan werk een duurzaam karakter heeft en bijdraagt aan een maatschappelijk belang.

Sinds 2019 kan ik deze impact maken in onze eigen regio via AddVision. Ik heb een brede interesse en via AddVision werk ik aan projecten met diverse thema’s. Zo zet ik mijn coördinerende kwaliteiten en mijn gedrevenheid in om projecten op het gebied van energietransitie, mobiliteit en food in beweging te krijgen. 

In mijn vrije tijd ga ik graag uit eten en geniet ik van al het lekkers dat hier uit het water en/of van het land komt. Ook hierbij maak ik duurzame keuzes. Daarnaast ben ik graag buiten voor een wandeling of een rondje op de (bak)fiets. Ik tuinier graag en kan dan ook druk zijn met snoeien of mijn makkelijke moestuin. Ook kun je me in de weekenden vinden in het bos of op het strand om uit te waaien met man en kinderen.

Hoe ik werk aan food innovatie in Zeeland

Impact maken in de foodsector is een thema waar ik me vanuit AddVision al een tijdje hard voor maak. Waarom ik dit belangrijk vind? Voor een toekomstbestendig en duurzaam voedselsysteem is verandering noodzakelijk. Zowel voor het klimaat als onze gezondheid. We moeten op zoek naar alternatieve ingrediënten, andere manieren om grondstoffen te verwerken en we móeten anders gaan consumeren. Op die manier zorgen we er met elkaar voor dat we geen negatieve maar positieve impact maken op onze omgeving en op onszelf!

Lees meer

Food Innovatie Nienke